Sunny Tanks slaan even eenvoudig als effectief de gratis warmte van de zon op!

2000 liter Warmteopslag in 23 m²


Duizenden liters warm water opslag, genoeg voor enkele dagen, zonder warmte of ruimte verlies!

Sunny Tank boler isolatievoorbeeld met optim-r vacuümisolatieplaat

Veelgestelde vragen

F.A.Q.

Algemene informatie

Wanneer zijn de Sunny Tanks leverbaar?

Sunny Tanks zijn een innovatief en nieuw product, ze zijn vanaf juli 2019 beperkt leverbaar. Wilt u als een van de eersten Sunny Tanks zonneboilers / boiler gaan installeren alspilot of dealer worden, neem dan contact met ons op.

Is er al een proefopstelling van Sunny Tanks die ik kan zien?

Nog niet, maar deze komt eraan. Wij zijn momenteel bezig met de totstandkoming van een proefproject in samenwerking met een gerenommeerd bouwbedrijf en een kennisinstituut. Wilt u op de hoogte blijven, meld u dan aan voor de nieuwsbrief.

Is de Sunny Tank veilig en gekeurd?

Ja, de Sunny Tank is 100% veilig en al uitgebreid getest. Voordat de Sunny Tank op de mark komt, zal hij Kiwa en CE gecertificeerd worden. Wilt u op de hoogte blijven, meld u dan aan voor de nieuwsbrief.

Krijg ik subsidie op Sunny Tanks?

Ja, u krijgt ISDE of EIA subsidie op de Sunny Tanks. Op dit moment is de regel nog wel zo, dat ze tegelijk aangeschaft dienen te worden samen met bijvoorbeeld een warmtepomp (evt. met zonnepanelen), pelletkachel of zonnecollectoren. We zullen ons er voor inzetten dat Sunny Tanks in de toekomst ook individueel met subsidie verkrijgbaar worden, dit omdat ze ook heel goed in al bestaande systemen passen.

Verzend informatie

Hoe worden de Sunny Tanks verzonden?

De Sunny Tanks worden verzonden met een transporteur die gespecialiseerd is in lengtetransport. De Sunny Tanks worden op de bouwplaats door de chauffeur zelf gelost met behulp van de meegebrachte heftruck. 

Wat kost het verzenden van een pakket Sunny Tanks?

De verzendkosten voor een pakket Sunny Tanks voor heel Nedeland (excl. de Waddeneilanden) is vastgesteld op  € 95,- ex. BTW. In een pakket/bundel kunnen maximaal 20 Sunny Tanks met een lengte van 6 meter (of korter).

Hoe snel worden de Sunny Tanks verzonden?

Standaard Sunny Tanks die vandaag besteld zijn, worden morgen verzonden. Ze worden dus binnen 2 á 3 dagen afgeleverd. Op maat gemaakte Sunny Tanks worden binnen 3 á 4 dagen afgeleverd.

Kan ik de verzending van mijn Sunny Tanks volgen?

Ja, de transporteur heeft een Track & Trace systeem. Na het verzenden krijgt u een bevestiging met hierin een link waarmee u uw zending kunt volgen.

Installatie vragen

Kan ik de Sunny Tanks tillen of vacuüm heffen?

Ja allebei, de langste Sunny Tank (6 meter) weegt 90 kilo (leeg) en kan dus met twee man worden getild. Sunny Tanks kunnen door hun gladde oppervlak ook perfect vacuüm worden gehesen. Ze kunnen ook met een hijsband of hijsklem worden gehesen. 

Ik heb Sunny Tanks met Uponor RTM gekoppeld, maar geen klik gehoord, zit het nu wel goed?

Door achtergrondgeluiden is het klikken niet altijd te horen. De Uponor RTM en Tece Lgo koppelingen hebben beide ook een visuele inspectie mogelijkheid. Bekijk hiervoor het Uponor RTM of Tece Logo Youtube filmpje. Kijk ook of de Sunny Tanks evenwijdig en strak tegen elkaar aan liggen, zonder naden.

Kunnen de Uponor RTM koppelingen echt niet meer los, ook niet bij onvoorziene omstandigheden?

Nee, ze kunnen echt niet meer los. Maar geen nood! Ze kunnen wel vervangen worden door nieuwe koppelingen. Knip hiervoor de leiding door, haal de Sunny Tanks los en verwijder de koppeling door hem uit de fitting te draaien. Vervang beide koppelingen door nieuwe Uponor RTM koppelingen (met bijvoorbeeld Locktite 55) in de fittingen te draaien.

Hoe kan ik de installatie testen op lekkage?

De installateur kan de Sunny Tank(s) afpersen met lucht of water op bijvoorbeeld 2 bar gedurende een aantal uren. Als er geen drukverlies is, kan er verder gegaan worden met de installatie of de bouw. Sunny Tanks zijn trouwens gedurende de productie ook al stuk voor stuk getest op lekkage.

Hoe krijg ik alle lucht uit de Sunny Tanks?

De installateur vult de Sunny Tanks met water en trekt deze vervolgens vacuüm, zodat alle lucht uit de Sunny Tanks verdwijnt. Overigens verdwijnen achtergebleven luchtbellen na verloop van tijd ook vanzelf, door de doorstroming van het water en de opname van de lucht in het water. De automatische ontluchter in het systeem zorgt ervoor dat deze luchtbellen verdwijnen.

Isolatie vragen

Moet ik de Sunny Tank isoleren?

Ja, een niet geïsoleerde Sunny Tank geeft net als een radiator zijn warmte direct aan de omgeving af. Om warmte vast te kunnen houden voor opslag, moeten de Sunny Tanks geïsoleerd worden. 

Welke isolatie kan ik gebruiken?

U bent natuurlijk vrij in de keuze van de isolatie. Wij adviseren wel isolatie in de vorm van een drukvaste plaat. Bijvoorbeeld vacuüm isolatieplaten of PIR isolateplaten. Lees hier meer over isolatie...

Waarom is de Sunny Tank niet al geïsoleerd?

De Sunny Tank is een bouwelement, welke modulair kan worden ingepast in nieuwbouw en renovatie. Het element "Sunny Tank" kan op tal van manieren worden gebruikt (staand, liggend, gestapeld...) en kan in de lengte en breedte worden gekoppeld. De isolatie gebeurt extern en kan zo door de istallateur worden aangepast aan de wensen van de opdrachtgever of aan de toepassing. Het Sunny Tank warmteopslag systeem is hiermee uiterst fexibel en in bijna alle gebouwen te gebruiken.

Hoe goed moet ik de Sunny Tanks isoleren?

Sunny Tanks kunt u in principe oneindig hoog ïsoleren. Op een gegeven moment heeft over-isoleren uiteraard geen zin meer. Wij adviseren hierom de Sunny Tank te isoleren met een Rd waarde van rond de 10. Dit is gelijk aan een Rd waarde voor een passief huis. U behaalt zo het hoogste rendement met een verwaarloosbaar klein warmteverlies.

Andere (minder vaak) gestelde vragen

Sunny Tank is geen thermisch gelaagd buffervat, hoe kan het dan werken?

Thermisch gelaagdheid houdt in dat het water in de boiler bovenin heet is en beneden kouder (warm tot lauw). Men haalt dan het water uit de juiste temperatuurlaag. Vanuit het oogpunt van het maximum opgeslagen vermogen is deze (traditionele) boiler dus altijd minder dan halfvol. Een Sunny Tank heeft door constante doorstroming in de kanalen overal dezelfde (hoge) temperatuur en bereikt zo het hoogste (volledige) opgeslagen vermogen. De gevraagde warmte wordt vervolgens via een mengkraan bijgevoegd aan de vloerverwarming en/of door middel van warmtewissalaars afgegeven aan het tapwater.

Ik wil toch verschillende temperaturen opslaan, kan dit?

Ja absoluut, omdat Sunny Tanks ook in zogenaamde buffergroepen kunnen worden aangelegd, zijn er ook makkelijk meerdere groepen aan te leggen met een verschillend temperatuur bereik. Gedacht kan worden aan een buffergroep voor tapwater (bijvoorbeeld circa 85°C) en een grote buffergroep voor de vloerverwarming van 40 - 65°C. De grootste buffergroep kan zo in de zomer ook worden gebruikt om het gebouw te koelen. 

Als u PVT-panelen gebruikt kunt u een aparte groep aanleggen voor de brontemperatuur en voor de afgiftetemperatuur afkomstig van de wamtepomp.

Kan de Sunny Tank stagnatie in mijn systeem voorkomen?

Ja zeker, een zonneboiler collector komt in stagnatie als de circulatiepomp van het solar circuit stopt omdat de boiler op de maximum temperatuur is en er nog steeds zon is. De solar vloeistof gaat dan koken in de collector. Dit betekent dat er op termijn schade onstaat aan de installatie. Er zijn meerdere oplossingen om dit te voorkomen, één ervan is om de zonneboiler/Sunny Tank groot genoeg te nemen ten opzichte van het aantal zonnecollectoren (overdimensioneren) waarbij stagnatie niet meer voorkomt.

Een andere vraag? Neem dan gerust contact met ons op

Van ons krijgt u energie

Logo Sunny Tank dutch white
Neem contact met ons op of Stel gerust uw vraag

Contact informatie

Wilt u meer weten of heeft u een andere vraag? Neem dan gerust contact met ons op.

Ontvang het laatste nieuws van Sunny Tank

schrijf u nu in