Sla de zon op in huis met zonnecollectoren, een warmtepomp op zonnepanelen en een Sunny Tank!

Sneller energie neutraal met Sunny Tanks


Duizenden liters warm water opslag, genoeg voor enkele dagen, zonder warmte of ruimte verlies!

Sunny Tank Nieuwsbrief van 07-01-2019


Productie Sunny Tank zal volledig in Nederland gaan plaatsvinden.

Oorspronkelijk hadden we besloten om een deel van de productie van de Sunny Tank in het Verre Oosten te laten doen om vervolgens de assemblage (van de onderdelen) in Nederland te laten plaatsvinden.

Om een constante hoge kwaliteit te kunnen garanderen is nu besloten om de volledige productie in Nederland te houden.

De benodigde machines voor de productielijn zijn al een tijd in bestelling en zullen op korte termijn in Nederland afgeleverd worden. De verwachting is nog altijd om in januari/begin 2019 te starten met het testen van de productielijn. Direct daarna kan gestart worden met het produceren en de verkoop van de Sunny Tanks.

Nieuwe bedrijfsauto voor Sunny Tank

De eerste “Sunny Tank” bedrijfsauto rijdt inmiddels ook door Nederland. Gekozen is voor de kleine, zuinige Nissan Micra.


Geschikte productie locatie

Maandenlang zijn we al op zoek naar een geschikte locatie voor de vestiging van de productie van de Sunny Tank. Belangrijk criterium hierbij was het vinden van de juiste verhouding in lengte van de hal (i.v.m. de lengte van de productielijn) en het oppervlak. Andere citeria hierbij de (huur)prijs en natuurlijk de vestigingsplaats.

Er zijn inmiddels een aantal geschikte locaties gevonden, welke per direct kunnen worden gehuurd. Echter, huurprijzen zijn in tijden van economische groei erg hoog en niet alle locaties hebben de mogelijkheid tot uitbreiding.

Door gesprekken met onze huisbankier bestaat er nu ook de mogelijkheid om een pand (met uitbreidingsmogelijkheden) aan te kopen. Onderhandelingen hierover zijn in volle gang en we hopen hierover snel duidelijkheid te kunnen krijgen.

Hopelijk kunnen wij u snel meer vertellen over onze productie locatie. De tijd dringt, want de machines komen in januari al binnen.

Gratis Sunny Tanks voor pioniers

We zijn in gesprek met een gerenommeerde aannemer en enkele installateurs over de toepassing van Sunny Tanks in woningbouwprojecten. Er wordt nagedacht en gesproken over de juiste proefprojecten en het vinden van goede partners hierin. We zijn hierom ook in gesprek met leveranciers van PVT-panelen, zonne-collectoren en warmtepompen om zo samen te komen tot complete energieneutrale systemen, met een nog veel snellere terugverdientijd.

Buiten de grotere projecten om, willen we ook graag “stand-alone” demonstratie projecten opzetten. Hiervoor zijn we op zoek naar meerdere pilot projecten. Te denken valt aan particulieren of bedrijven met nieuw-, verbouw of renovatieplannen. Bent u geïnteresseerd of heeft u vragen hierover, neem dan gerust contact op. Middels subsidie van de overheid, beschikbaar voor demonstratie projecten van duurzame energie, is het dan mogelijk om Sunny Tanks vergoed te krijgen.

Op deze manier krijgen wij goede pilot projecten, wat ons helpt de Sunny Tank in de markt te zetten en waar nodig nog aan te passen. U krijgt op uw beurt onze volledige ondersteuning en voordelige of zelfs gratis Sunny Tanks.

Wilt u meer weten? Klik dan hier...

Met Sunny Tank in 2019 van EPC naar BENG of... zelfs VENG

De energieprestatie van een nieuw gebouw geeft aan hoe energiezuinig de woning of het utiliteitsgebouw is. De eisen aan de energieprestatie worden regelmatig aangescherpt. De energieprestatie wordt nu nog uitgedrukt in de energieprestatiecoëfficiënt (EPC). Per 1 januari 2020 wordt de EPC voor nieuwbouw vervangen door BENG-eisen.

Vanaf 2020... Moet alle nieuwbouw in Nederland een Bijna EnergieNeutraal Gebouw, oftewel BENG zijn. BENG kent drie eisen: maximale energiebehoefte (kWh/m2/jaar), maximaal primaire fossiele energiegebruik (kWh/m2/jaar) en minimaal aandeel hernieuwbaar op te wekken energie (%).

Sunny Tank gaat er helemaal voor om gebouwen, samen met andere partners niet bijna... maar volledig energie neutraal te maken. Dit is bij de meeste gebouwen en installatie met warmteopslag ook zeker haalbaar. We hadden dan ook liever gezien dat de BENG, VENG had geheten (volledig energie neutrale woningen...) Maar hopelijk komt dit nog.

Meer weten over BENG?
Bekijk het filmpje hieronder of kijk op: www.rvo.nl/bengWilt u meer weten of heeft u een andere vraag? Neem dan gerust contact met ons op.

Neem contact met ons op of Stel gerust uw vraag

Contact informatie

Wilt u meer weten of heeft u een andere vraag? Neem dan gerust contact met ons op.

Ontvang het laatste nieuws van Sunny Tank

schrijf u nu in